Saturday, December 1, 2012

WEEKEND ESCAPE


IMAGES COURTESY OF WEHEARTIT

Helsingin lumikaaos sai hermot sen verran kireelle, että päätin paeta viikonlopuksi maalaismaisemiin Seinäjoelle. Tarkoitus ei tietenkään ollut ensin paeta, junaliput olin varannut jo ennen lumen saapumista mutta pakenemiseksi se kuitenkin sitten muuttui (terv. nimim. rautatieasemalla kaksi tuntia seisonut). Tulihan se lumi kuitenkin tänne maallekin, vaikkakin huomattavasti rauhallisemmin kuin tuolla pääkaupunkiseudulla. Seinäjoella lumisateesta nauttii ja se on kaunista, Helsingissä se oli painajaista. Teräviä pieniä pakkashiutaleita ja vihlova tuuli - inhottavin yhdistelmä. Varsinkin kun sitä tulee se kaksi päivää putkeen non-stop. Rautatieasemalla seistessä tuli sellainen olo kuin olisin ollut takasin Skotlannissa. Siellähän tunnetusti koko maa pysähtyy lumen saapuessa (eikä vain Skoteissa, koskee ihan koko maata).

Mutta Seinäjoella on ihan jees. Tervetuloa Jokisten koiraterapia hoitolaan Peräseinäjoen pellolle. Täällä saat nauttia jatkuvasta huomiosta ja rakkaudesta, kylmästä kirsusta korvassa, 30-40 kilosta silkkaa ihailua sylissä (kyllä, sylissä, ei vieressä vaan sylissä), jatkuvista koirasuukoista poskella, tummista nappisilmistä ruokapöydän vierestä, hiekasta ja vedestä lattialla ulkoilun jälkeen, ja ehkä vähän myös kaasun hajuista aina silloin tällöin. Omaa pehmolelua ei tarvitse ottaa mukaan, talo tarjoaa kaksin jopa kolmin kappalein. Ei haittaa vaikket välttämättä sitä unilelua/unikaveria käyttäisi, talon unikaveri tulee silti sänkyyn mukaan ilman sen suurempia kysymyksiä ja lupia. Aamulla ensimmäinen herätys on kello kuusi, kun se 30-40 kiloa hyppää päällesi. Kelistä riippuen se joko jää viereesi nukkumaan peiton alle tai nuolee naaman märäksi ja tahtoo ulos. Loppujen lopuksi ei se niin kauheesti haittaa. Se on oikeasti ihan mukavaa.

Hyvää lauantaita ja ensimmäistä adventtia! Jatkan glögin juomista ja piparien syömistä. Nythän saa jo innostua joulusta, kun joulukuu on virallisesti alkanut. Kylmäkään ei ole 35 kiloinen koira sylissä.

Helsinki is/was in chaos because of two days of constant snow and wind. I escaped the stressful city life to the countryside to my parents place. Just me, my folks and three dogs with plenty of love to share. The house smells like mulled wine and gingerbread cookies. BLISS! Can finally start getting excited about Christmas, it is officially December after all. My favourite season is here! It's snowing (calmly unlike in Helsinki) and getting dark. Need to light up some candles and start building up my Christmas wish list. Perfect Saturday!

No comments:

Post a Comment